Штати закликали країни ООН вимагати відповідальності Росії за воєнні злочини в Україні

Штати закликали країни ООН вимагати відповідальності Росії за воєнні злочини в Україні

Укрінформ
Сполучені Штати закликали країни-члени ООН добиватися відповідальності РФ за порушення міжнародного права під час її вторгнення в Україну та вчинення там масових звірств.

З такою заявою виступив у п’ятницю на зустрічі країн-членів РБ ООН у форматі Аррії радник-посланник місії США при ООН Джон Келлі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Питання війни проти України - це посягання на самі цілі й принципи ООН. Ми всі повинні відповісти. Ми всі маємо вимагати відповідальності за грубі порушення Росією міжнародного права, в тому числі Статуту ООН», - заявив Келлі, коментуючи висновки незалежної Комісії ООН з розслідування російських злочинів в Україні.

Він підкреслив, що Сполучені Штати «рішуче підтримують шляхи до справедливості та відповідальності за звірства, скоєні в Україні та проти українського народу». Крім того він запевнив, що Америка продовжить підтримувати спроможність України розслідувати злочини й переслідувати винних, а також підтримувати ці зусилля в інших національних судах та міжнародних установах.

Читайте також: До розслідування російського геноциду в Україні залучені найкращі правники світу - Костін

«Ми не можемо допустити безкарності, і ми повинні чітко заявити про нашу відданість дотриманню міжнародного права», - наголосив представник США.

Як повідомляв Укрінформ, керівництво Комісії з розслідування злочинів, скоєних під час вторгнення Росії в Україну у п’ятницю виступило з доповіддю для членів РБ ООН про катування, убивства, незаконні ув’язнення та інші правопорушення російських військ на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-