Британія в ОБСЄ попередила про плани Росії проти цивільних суден у Чорному морі

Британія в ОБСЄ попередила про плани Росії проти цивільних суден у Чорному морі

Укрінформ
Британія в ОБСЄ попередила про плани Росії проти цивільних суден у Чорному морі, зокрема, закладання вибухових пристроїв на підходах до українських портів.

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ніколас Окотт під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія продовжує витрачати величезні ресурси на свою саморуйнівну війну. Чим довше Росія воює, тим більше вона втрачає і тим слабшою стає. Росія зазнала майже 200 тис. втрат пораненими і 50 тис. вбитими", - сказав він.

За словами британського дипломата, попри це Росія продовжує свою "морально огидну кампанію".

На цьому тлі він вказав на розсекречені розвідувальні дані минулого місяця, згідно з якими російські військові мали намір завдати ракетного удару по вантажному судну в Чорному морі.

"Минулого тижня Велика Британія розсекретила нові розвідувальні дані, які свідчать про те, що Росія може продовжити атакувати цивільне судноплавство, в тому числі, шляхом закладання вибухових пристроїв на підходах до українських портів. І знову цивільні особи та цивільна інфраструктура будуть нести основний тягар", - заявив Окотт.

Читайте також: РФ щодоби скидає авіабомби в районі курсування суден зерновим коридором - Гуменюк

Він підкреслив, що український народ рішуче протистоїть нападу Росії та, незважаючи на запеклі бої, "Україна продовжує досягати успіхів на полі бою".

"Успіхи України в розмінуванні російських мінних полів і оборонних укріплень вимагають часу і коштують багато життів. Але Україна досягла стабільного прогресу. Збройні Сили України відвоювали більше половини території, яку Росія незаконно захопила в лютому 2022 року, включно з островом Зміїний, Харковом і Херсоном. Росія не змогла захистити Бахмут, єдиний здобуток зимового контрнаступу", - заявив британський дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський на початку 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України у Брюсселі заявив, що Росія втратила ініціативу на полі бою і зараз українські війська тиснуть, тому цей тиск треба продовжувати, не даючи агресору жодних пауз для відновлення та зміни тактики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-