Зеленський на «Рамштайні»: Потрібно далі тиснути, жодних пауз на полі бою

Зеленський на «Рамштайні»: Потрібно далі тиснути, жодних пауз на полі бою

Укрінформ
Росія втратила ініціативу на полі бою і зараз українські війська тиснуть, тому цей тиск треба продовжувати, не даючи агресору жодних пауз для відновлення та зміни тактики.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський на початку 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України у Брюсселі.

"Ми зараз знаходимося в особливій ситуації на лінії фронту, в ситуації, коли важливо тиснути. І без жодних пауз. Це дуже важливо, без жодних пауз. Ви розумієте принципи ефективної оборони, а це – оборона, яка не залишає ворогу шансу відпочити, відновитися, обрати якусь іншу тактику", - сказав він.

Президент наголосив, що "Росія на сьогоднішній день втратила ініціативу, і ми тиснемо на неї".

"І хоча окупанти все ще намагаються штурмувати наші позиції, хоча наша оборона і контрнаступальні дії є дуже складними, це все ще Україна, це наші солдати визначають хід подій. І Росія не може впоратися з цією війною самотужки, ви це бачите", - заявив Зеленський.

За його словами, зараз вже можна сказати кілька важливих речей. "По-перше, Путін не здобуде Україну. По-друге, Росія не може дозволити собі нову гонку озброєнь. І по-третє, демократія може виграти цю битву. І це необхідно не тільки для нашої країни, але й для кожної нації, для всього світу. Наш час - не час для рабства народів", - наголосив він.

Відео: ОП

Зеленський додав, що амбіції Москви ніколи не обмежувалися Україною, і тому важливо, щоб ці амбіції "зазнали поразки в Україні якнайшвидше". "І це – найкраща можливість для того, щоб нам не довелося шукати снаряди і постачати танки в інші країни Європи, Азії, Африки, які російський диктатор може спробувати перетворити на руїни або захопити у свою божевільну імперію або зону впливу", - заявив він.

Читайте також: Чорноморський флот РФ тікає від українських дронів та ракет - Зеленський на «Рамштайні»

Глава Української держави наголосив на важливості досягнення справедливого завершення розпочатої Росією війни, яке передбачає "повний захист нашого суверенітету, повне відновлення нашої територіальної цілісності, повну гарантію безпеки України після цієї агресії".

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський прибув до Бельгії для участі у засіданні формату "Рамштайн". Також він зустрівся з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом та міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-