Чорноморський флот РФ тікає від українських дронів та ракет - Зеленський на «Рамштайні»

Чорноморський флот РФ тікає від українських дронів та ракет - Зеленський на «Рамштайні»

Укрінформ
Чорноморський флот РФ рятується втечею від українських морських безпілотників та ракет.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський на початку 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України у середу у Брюсселі.

"Російський Чорноморський флот втікає, тікає від наших морських безпілотників і ракет. Традиційні покупці російської зброї бачать, наскільки кращою є зброя, яку виробляє вільний світ і якою користуються українці", - сказав він.

Президент додав, що Росія "повільно, але впевнено відходить з різних точок геополітичних переломів у світі, бо їй бракує власної сили".

"Але при цьому вона все ще має достатньо ресурсів, щоб розпалювати конфлікти і перетворювати їх на повномасштабні трагедії. І це відбувається в Сахелі, і це може статися ще болючіше в Ізраїлі та на Близькому Сході в цілому. Ми не повинні цього допустити", – заявив він.

Читайте також: Зеленський на «Рамштайні»: Потрібно далі тиснути, жодних пауз на полі бою

Зеленський закликав збільшити тиск на Росію, "щоб агресор слабшав швидше і не встигав адаптуватися до нашого тиску".

"І ми повинні зробити так, щоб Росія прямувала до поразки і навіть не намагалася претендувати на щось інше", – підкреслив він.

Читайте також: Терористи, як Путін та ХАМАС, мають програти - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук підтвердив, що РФ перемістила значну частину кораблів із Севастополя до Новоросійська. Це сталося через побоювання росіян щодо безпеки знаходження їхніх бойових одиниць в акваторії навколо Криму та в бухті Севастополя після атак на кораблі ЧФ РФ морськими безпілотниками та ракетами.

Президент Jamestown Foundation (2003-2023 рр.) Глен Говард заявив у коментарі Укрінформу, що застосування Україною морських дронів революційно змінило стратегію військово-морських воєн, оскільки це не лише змусило російський флот відступити, але й розширило можливості для мирного транспортування українського зерна.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-