Зеленський прибув до Бельгії, де візьме участь у «Рамштайні»

Зеленський прибув до Бельгії, де візьме участь у «Рамштайні»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський прибув до Бельгії, де проведе зустрічі з Генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, міністром оборони США Ллойдом Остіном та візьме участь у засіданні формату "Рамштайн".

Про це Глава держави написав у Телеграм, передає Укрінформ.

"Брюссель, Бельгія. Візит до штаб-квартири НАТО, який матиме важливе значення для нашої стійкості цієї зими. Проведу зустрічі з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, міністром оборони США Ллойдом Остіном", - повідомив Президент.

Вперше офлайн він візьме участь у засіданні формату "Рамштайн".

"Маю важливе звернення до всіх присутніх міністрів оборони країн – учасниць цієї потужної коаліції", - написав Зеленський

Читайте також: Зеленський обговорив із прем’єром Румунії оборонну підтримку України

Він також розповів, що вдруге з початку повномасштабної війни проведе переговори в Брюсселі з Прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо. "Головне – наш спільний захист свободи та людей", - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, у Брюсселі проходить 16-те засідання у форматі «Рамштайн» з квітня 2022 року, коли міністр оборони США Ллойд Остін сформував міжнародну коаліцію.

Партнери України вчергове збираються для обговорення ситуації на фронті і, найголовніше, щоб обговорити потреби української армії.

Читайте також: Радник Байдена: США здатні допомагати Ізраїлю і продовжувати підтримку України

Попереднє засідання у форматі «Рамштайн» відбулося 19 вересня. Тоді за підсумками зустрічі міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що її учасники домовились створити «коаліцію спроможностей», головна мета якої - довгострокова підтримка Сил оборони України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-