Радник Байдена: США здатні допомагати Ізраїлю і продовжувати підтримку України

Радник Байдена: США здатні допомагати Ізраїлю і продовжувати підтримку України

Укрінформ
Головний радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати здатні надати допомогу Ізраїлю, а також продовжувати підтримувати Україну в умовах російського вторгнення.

Про це йдеться в повідомленні Білого дому, передає Укрінформ.

«Ми вважаємо, що Сполучені Штати здатні підтримати Україну в Європі, підтримати наших союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні та підтримати нашого близького союзника Ізраїль у скрутну годину», - сказав Салліван на брифінгу, відповідаючи на запитання, чи війна Ізраїлю з ХАМАС не ускладнить для адміністрації Байдена підтримку України та союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні.

За словами Саллівана, «ми вважаємо, що у нас є ресурси, інструменти та можливості, щоб ефективно це робити». Він зауважив, що частина роботи адміністрації якраз і полягає в тому, аби забезпечити координацію на всіх перелічених напрямах.

Читайте також: Пентагон вважає що Конгрес США має надавати допомогу одночасно Україні та Ізраїлю

За словами представника адміністрації США, необхідні для продовження підтримки України ресурси не співмірні з ціною, яку доведеться заплатити в разі розширення російської агресії в Європі, «яка в кінцевому підсумку, як це було в минулому, може вимагати втручання американських військ у боротьбу».

«Тому краще підтримувати українців, які твердо протистоять російській агресії, і робити це на постійній основі, для чого у нас є бюджет. У нас також є бюджет, щоб ми могли забезпечити Ізраїль тим, що йому потрібно. І ми рішуче відкидаємо думку про те, що Сполучені Штати Америки не можуть одночасно підтримати волелюбний народ України і допомагати Державі Ізраїль», - заявив Салліван.

Читайте також: У Пентагоні заявляють, що є варіанти продовження допомоги Україні навіть без схвалення Конгресу

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден засудив напад ХАМАС на Ізраїль, назвавши дії цього угруповання абсолютним злом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-