Міністри оборони України та Естонії обговорили співробітництво та допомогу Україні

Міністри оборони України та Естонії обговорили співробітництво та допомогу Україні

Фото
Укрінформ
Міністри оборони України Рустем Умєров та Естонської Республіки Ханно Певкур, який перебуває з візитом в Україні, обговорили подальше співробітництво та допомогу Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

Умєров подякував Певкуру за постійну незмінну підтримку Естонією суверенітету й територіальної цілісності України, масштабну матеріально-технічну допомогу під час повномасштабної війни РФ.

«Дякую усьому естонському народу за постійну і щиру підтримку України. Ми завжди відчуваємо вашу підтримку на дипломатичному, політичному, економічному фронтах. Високо цінуємо все, що Естонія робить для нас у цей важкий час війни», - наголосив Умєров.

Читайте також: Умєров обговорив із Остіном подальшу військову допомогу Україні з боку США

Іноземну делегацію поінформували про поточну ситуацію на полі бою та нагальні оборонні потреби України. Сторони детально обговорили перспективи військового співробітництва, зокрема реалізацію двосторонніх проєктів для посилення спроможностей Збройних Сил України.

У фокусі уваги була започаткована під час зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» ІТ-коаліція, яка підтримуватиме ЗСУ у кіберсфері та зосереджуватиметься на гарантуванні безпечної та стійкої ІТ-інфраструктури для Сил оборони України. Також співрозмовники обговорили професійну підготовку українських військовослужбовців естонськими інструкторами, зокрема навчання українських інструкторів за програмою “train the trainers”. Торкнулись і питання лікування та реабілітації воїнів ЗСУ на території Естонської Республіки та допомоги Естонії у сфері військової медицини.

Читайте також: Боррель та Умєров обговорили пріоритети роботи та потреби Сил оборони

Естонська делегація анонсувала передачу для потреб ЗСУ мобільного польового шпиталю Role 2, який рятуватиме життя українських воїнів на фронті. Це вже четвертий мобільний шпиталь, який передає Естонський центр оборонних інвестицій (ECDI) у співпраці з іншими державами-партнерами України.

Цього разу до фінансування міжнародного проєкту долучилися Німеччина та Ісландія. Символічний ключ від шпиталю з рук Певкура прийняв Умєров та передав Командувачу Медичних сил Збройних Сил України генерал-майору медичної служби Тетяні Остащенко. Міністр оборони від імені українського народу висловив щиру вдячність за такий надзвичайно потрібний подарунок.

Міністр оборони Естонії висловив слова підтримки Україні та наголосив, що його країна стоятиме пліч-о-пліч з нашою державою до самої перемоги.

«Знаю, наскільки зараз важкий час для вашої країни. Росія порушила сотні норм і принципів міжнародного права щодо України. Одного дня я бажаю, і буду бачити, як Росія понесе відповідальність за всі вчинені нею злочини. Вкотре запевняю, що Естонія буде разом з Україною та максимально допомагатиме, скільки буде потрібно», - зазначив Певкур.

Читайте також: Зеленський - іноземним компаніям: Нині слушний час для створення в Україні військового хабу

Делегація Міноборони Естонської Республіки та представники Міноборони України на Михайлівській площі вшанували полеглих українських воїнів та поклали квіти до Стели пам’яті.

Також у рамках візиту іноземні гості відвідали зруйновані росіянами міста Київщини.

Умєров та Певкур обговорили співробітництво та допомогу Україні / Фото: www.mil.gov.ua

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив із міністром оборони Естонської Республіки Ханно Певкуром, який перебуває з візитом в Україні, ситуацію на фронті та потреби українських захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-