Боррель та Умєров обговорили пріоритети роботи та потреби Сил оборони

Боррель та Умєров обговорили пріоритети роботи та потреби Сил оборони

Укрінформ
Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель на зустрічі з новим міністром оборони України Рустемом Умєровим визначив пріоритети роботи та найнагальніші потреби.

Про це він повідомив на пресконференції в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Сьогодні ми мали нагоду зустрітися та поділитися інформацією, обговорити ситуацію на місці з військової точки зору, підтримки української армії… Це була нарада для того, щоб визначити пріоритети для міністра оборони, розповісти йому, що ми робимо, що ми могли б зробити більше, що є найнагальнішими потребами з точки зору боєприпасів, тренувань, забезпечення зброєю”, – сказав Боррель.

Він поінформував, що зустрічався із міністром оборони України, аби спробувати краще зрозуміти, чому в деяких випадках європейська підтримка сприймається неналежним чином. У цьому контексті високий представник наголосив, що військова підтримка Євросоюзу сягнула 25 млрд євро, а загалом європейські інституції та країни-члени надали 85 млрд євро, що є найбільшою сумою у світі.

“Ми перевіряємо всі аспекти нашої діяльності і зобов’язалися продовжувати співпрацю”, – додав очільник європейської дипломатії.

Читайте також: Європейська підтримка України не залежить від перебігу війни - Боррель

Як повідомлялося, напередодні високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель прибув з візитом в Україну. За цей час він відвідав Одесу, вшанував загиблих воїнів у Києві та провів першу особисту зустріч із міністром оборони Рустемом Умєровим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-