Європейська підтримка України не залежить від перебігу війни - Боррель

Європейська підтримка України не залежить від перебігу війни - Боррель

Укрінформ
Підтримка України з боку Європейського Союзу постійна та структурована, адже ЄС стикається з екзистенційною загрозою.

Про це заявив високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель на пресконференції в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Наша підтримка України не залежить від того, як триватиме війна наступними днями чи тижнями. Українські солдати долають потужні російські оборонні укріплення. Супутникові знімки показують, що ці укріплення подекуди завширшки 25 км”, – сказав він.

Боррель підкреслив, що контрнаступ складний; міни дуже ускладнюють бойові дії.

“Наша підтримка не залежить від одного дня. Це постійна, структурована підтримка, тому що ми стикаємося з екзистенційною загрозою. Вона не вирішується в один день. Українці борються відважно і з тими можливостями, які в них є. Ми хочемо, щоб вони були більш успішними, тому нам треба надавати більше зброї і швидше”, – підсумував високий представник ЄС.

Читайте також: Боррель у Нью-Йорку розповів, яким бачить завершення війни в Україні

Як повідомлялося, напередодні високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель прибув з візитом в Україну. За цей час він відвідав Одесу, вшанував загиблих воїнів у Києві та провів першу особисту зустріч із міністром оборони Рустемом Умєровим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-