Україна отримуватиме необхідну військову допомогу до закінчення війни – Подоляк

Україна отримуватиме необхідну військову допомогу до закінчення війни – Подоляк

Укрінформ
Україна буде отримувати всю необхідну військову допомогу до моменту справедливого фіналу у війні з РФ.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна буде отримувати всю необхідну військову допомогу до моменту справедливого фіналу в цій війні. Підкреслюю – не просто якогось проміжного фіналу, а - справедливого. Цей процес буде таким, яким він сьогодні є – колись трохи більше зброї, колись - трохи менше, з урахуванням переговорного процесу, який постійно іде», - зазначив він.

Читайте також: Панічні настрої у Криму надалі посилюватимуться - Подоляк

Відповідаючи на питання про передання від США Україні і донорам переліку пропонованих пріоритетних реформ, Подоляк наголосив увагу на тому, що все, що стосується військової допомоги, ніяк не співвідноситься з пропозицією обговорити реформи.

«Це - два різні проєкти, напрямки. І дуже важливо, щоб ми не спекулювали і не казали, що «дивіться, нам виставили умови, якщо ми ці умови не виконали, тоді вони не будуть допомагати у війні». Ні», - пояснив радник керівника ОП.

Читайте також: Контрнаступ України йде успішно - Подоляк

Відповідаючи на питання про пропоновані реформи, він розповів, що ключові акценти, які українська влада бачить у цьому переліку, стосуються справедливості.

«Це – антикорупція. Бо корупція, яку ми бачимо в Україні наразі, суттєво псує імідж, репутацію України на глобальних ринках. А для нас це дуже важливо, бо суб’єктність із якісною репутацією – це важливий актив, який можна занести в банк і отримати інвестиції», - сказав Подоляк.

Читайте також: Подоляк каже, що Польща і надалі підтримуватиме Україну

Радник керівник ОП заявив, що іншим акцентом у цьому списку є питання щодо судів, правоохоронної системи, слідчих органів.

«Третя складова – це Україні треба для себе вирішити, якою буде післявоєнна економіка, якою (вона – ред.) буде структурно, у чому ми можемо бути (настільки – ред.) компетентними, щоб вигравати конкурентну боротьбу», - зазначив він.

За словами Подоляка, у ЄС достатньо сильно розвинуті торгівельні війни, і деякі країни захищають протекціоністськими інструментами свій внутрішній простір.

«Україна має бути готовою до цього, спокійно до цього ставитися, мати інструментарій, як цю боротьбу вести. І наші американські партнери говорять: побудуйте для себе розуміння, якого типу економіку ви хочете бачити, і тоді туди ви отримаєте гроші», - розповів радник керівника ОП.

Він підтвердив, що Україна має це розуміння.

«Ми сьогодні говоримо і про енергетичний сектор, і про сектор військової промисловості, про модифікацію металургійного сектору з точки зору зеленої складової у металургії і так далі. Тобто, є пріоритети. Є багато напрямків, які треба проговорити з точки зору як ми будемо (діяти – ред.)», - сказав Подоляк.

Читайте також: Годжес про критику українського контрнаступу: Це непрофесійні та марні заяви

Радник керівника ОП переконаний: тут важливо не просто сказати, що Україна може щось робити у певній сфері - тут важливо зрозуміти, якою є конкурентна насиченість глобальних ринків і чи зможе українська держава там домінувати.

Як повідомлялося, США у рамках діалогу, що триває з Україною та іншими сторонами, надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на багатосторонній Координаційній платформі донорів для України у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-