США запропонували Україні та донорам перелік пріоритетних реформ як основу для консультацій

США запропонували Україні та донорам перелік пріоритетних реформ як основу для консультацій

Заява
Укрінформ
США у рамках діалогу, що триває з Україною та іншими сторонами, надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на багатосторонній Координаційній платформі донорів для України у Брюсселі.

Про це йдеться у заяві посольства США в Україні, передає Укрінформ.

«Цей перелік був наданий як основа для консультацій з урядом України та ключовими партнерами в рамках нашої незмінної підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу – мети, яку Сполучені Штати рішуче підтримують. Метою цих зусиль є визначення пріоритетів і консолідація кроків з реформування разом з Україною і ключовими зацікавленими сторонами», - зазначається в заяві.

У посольстві нагадали, що Президент США Байден під час зустрічі в Білому домі з Президентом Зеленським заявив: «Так само, як ми прагнемо допомогти українському народу захистити себе зараз, ми також прагнемо допомогти йому відновитися і відбудуватися для майбутнього, включаючи підтримку реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, створення середовища, в якому бізнес зможе процвітати, а американські та європейські компанії захочуть інвестувати».

За даними ЗМІ, в переліку реформ прописані зміни по пріоритетності їх впровадження у визначені терміни: 0-3 місяці, 3-6 місяців, один рік, 18 місяців.

Читайте також: Науседа на зустрічі з українськими парламентаріями пообіцяв політичну підтримку

Зокрема, вони стосуються функціонування наглядових рад державних підприємств, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади.

Також пріоритетними протягом року вказані зміни в роботі Міністерства оборони України і усіх силових відомств.

Як повідомляв Укрінформ, уряди України та США підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у забезпеченні стійкості енергетичної системи України, який передбачає виділення 522 мільйонів доларів на її зміцнення, з яких 100 млн – за виконання певних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-