Мало не щотижня - нові пакети: Жовква про темпи постачання озброєння від США

Мало не щотижня - нові пакети: Жовква про темпи постачання озброєння від США

Укрінформ
Темпи постачання необхідних Україні озброєнь від американської сторони доволі прийнятні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, передає Укрінформ.

"Мало не щотижня оголошуються нові пакети, дуже впевнено і вдало працює формат "Рамштайн". Відзначу, що вже встановився персональний контакт між міністром оборони Рустемом Умєровим і держсекретарем з питань оборони США", - сказав заступник глави ОП.

За його словами, у співпраці зі США в оборонній сфері Україна має думати на перспективу.

Читайте також: Зеленський: Готуємося створити нову оборонну екосистему разом зі Сполученими Штатами

"Нам потрібно думати на перспективу про те, що Україна завжди буде в ситуації, коли поруч агресивний сусід. Тому ми говоримо про те, що сьогодні потрібно Україні і не менш потрібно США, адже це довгострокова інвестиція, поява робочих місць. Тому, безумовно, говорили про це дуже детально, в декількох форматах зустрічей, не лише на зустрічі з Президентом Джо Байденом. Я упевнений, ви скоро побачите конкретні результати", - сказав Жовква.

Він наголосив, що, безумовно, Україна потребує систем ППО саме зараз задля захисту інфраструктури, яку атакує Росія, а також задля забезпечення функціонування "зернових коридорів".

Читайте також: Це та сама «срібна куля»: ексрадник Залужного каже, що ATACMS будуть в Україні найближчим часом

Жовква зауважив, що вже пройшло кілька нарад, у тому числі в Офісі Президента, визначені відповідальні за конкретні напрямки, також відповідальні за цей напрям співпраці будуть визначені з боку США.

Він додав, що не менш важлива загальнополітична підтримка США в усіх процесах, що дозволяють наблизити перемогу України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною 18-21 вересня перебував з візитом у США. Українська делегація відвідала Нью-Йорк і Вашингтон. Також Україна та США підписали меморандуми щодо співпраці в оборонно-промисловому секторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-