Путін наказав Шойгу зупинити контрнаступ ЗСУ до початку жовтня - ISW

Путін наказав Шойгу зупинити контрнаступ ЗСУ до початку жовтня - ISW

Укрінформ
Російський диктатор Володимир Путін, імовірно, наказав очільнику Міноборони РФ Сергію Шойгу зупинити контрнаступ українських військ до початку жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

"Інсайдерське джерело у Кремлі стверджує, що Путін нібито дав міністру оборони РФ термін в один місяць до початку жовтня 2023 року, щоб поліпшити ситуацію на фронті, зупинити українські контрнаступи та повернути російським військам ініціативу", – йдеться у повідомленні.

Ця заява інсайдера може свідчити про те, що російське військове командування, можливо, віддає накази про безперервні контратаки в надії довести український контрнаступ до кульмінації, навіть якщо це буде коштувати великих втрат для військ РФ.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Для контрнаступу треба безперервне постачання зброї, далекобійні ракети й літаки

У звіті ISW згадується, що Путін вперше визнав початок українського контрнаступу 9 червня, наголосивши на двох ключових та постійних наративах: що українські сили не досягнуть значних успіхів через добре підготовлену російську оборону та що українські війська зазнають великих втрат особового складу та західної військової техніки.

"Путін та Кремль представляють російські оборонні операції як велику перемогу на полі бою, а постійні російські контратаки дозволяють Кремлю стверджувати, що ці операції є окремими перемогами на тлі загальної відсутності успіхів росіян на інших ділянках фронту", – вважають аналітики ISW.

Аналітики припускають, що ці зусилля, ймовірно, мають на меті підірвати підтримку та довіру до українських військ в Україні та на Заході.

Читайте також: Шмигаль: Фортифікації треба будувати й укріплювати на всіх напрямках, гроші на це є

Як повідомляв Укрінформ, командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський переконаний, що найбільший прорив контрнаступу ЗСУ ще попереду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-