Шмигаль: Фортифікації треба будувати й укріплювати на всіх напрямках, гроші на це є

Шмигаль: Фортифікації треба будувати й укріплювати на всіх напрямках, гроші на це є

Укрінформ
Премʼєр-міністр Денис Шмигаль наголошує на необхідності якнайшвидшого створення ефективної системи фортифікаційних споруд, що не дасть росіянам просуватися.

Про це він сказав на Регіональному економічному форумі у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми бачимо, як росіяни за пів року укріпилися на Запорізькому напрямку. Нам треба укріплятися абсолютно не менше на всіх напрямках по всій лінії фронту”, - сказав Шмигаль.

За його словами, кошти на будівництво військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд для потреб оборони в окремих областях України є. Уряд готовий підтримувати такі проєкти коштами із резервного фонду.

“Ми зараз працюємо із новопризначеним міністром оборони, з Міноборони в тих областях та регіонах, де така потреба існує”, - додав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Майже ₴2 трильйони цьогоріч піде на сферу оборони - Прем’єр

За його словами, Україна має подбати про те, аби мати можливість захистити вже звільнені території. “Тому маємо створювати ефективну смугу фортифікацій. Маємо створювати захист наших територій. Це, на мою думку, також відноситься до елементів відновлення. Тому що це дає змогу повертати нормальне життя і не переживати, що знову захопить ворог у своєму контрнаступі частину наших територій”, - додав він.

Шмигаль також запевнив, що в Україні створена відповідна інфраструктура захисту та моніторинг захисту критичної інфраструктури. Виокремлена низка об’єктів, активний та пасивний захист яких вже відбувається. “Але важливо відновлювати, особливо у регіонах які постраждали, які деокуповані, де ведуться бойові дії. Там треба робити це швидко . Інструменти для цього є”, - підкреслив глава уряду.

Читайте також: ПДФО військовим підуть на виробництво зброї та «Армію дронів» - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Кабмін ухвалив протокольне рішення, яке мало дозволити пришвидшити процес будівництва військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд для потреб оборони в окремих областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-