В ООН передбачають потенційні ураження енергетичної інфраструктури України

В ООН передбачають потенційні ураження енергетичної інфраструктури України

Укрінформ
ООН із серпня готується надавати допомогу Україні взимку та очікує потенційних уражень енергетичної інфраструктури України.

Про це на брифінгу заявила постійна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

У контексті підготовки до зими вона відзначила, що говорила про це цього тижня з в. о. начальника Донецької обласної військової адміністрації Ігорем Морозом, а також її колеги відвідують кожну область України, щоб дізнатися про першочергові потреби людей і що можливо зробити.

Читайте також: Міністри України та Британії обговорили ремонтну кампанію на енергетичних об'єктах

Координаторка системи ООН поінформувала, що 55 млн доларів вона виділить із фонду, яким керує, спеціально на зиму, і організація зосередиться на постачанні тепла на рівні домогосподарств, центрів теплопостачання та лікарень. Крім того, торік гуманітарна спільнота привезла понад 5 000 генераторів, додала Браун.

"Зараз вересень, і атака сьогодні вранці вже завдала шкоди. Як я розумію зі звітів, люди сьогодні без енергопостачання. Це виглядає недобре, чи не так? Ми очікуємо цього (атаки на енергетичну інфраструктуру - ред.) і тому почали дуже рано – в серпні – планувати підтримку через, по-перше, зиму і, по-друге, потенційне ураження енергетичної інфраструктури”, – сказала вона.

Читайте також: Треба готуватися: Ігнат вважає, що можливі нові атаки росіян на об'єкти енергетики

Координаторка також поінформувала, що у четвер, 21 вересня, говорила з віцепрем'єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук про узгодження планів підтримки.

Читайте також: Новий пакет оборонної допомоги США зосередиться на ППО - Салліван

Як повідомлялося, минулої осені та зими росіяни активно атакували енергетичну інфраструктуру України. У містах і селищах часто відбувалися відключення електроенергії та водопостачання, тому люди потребували підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-