Міністри України та Британії обговорили ремонтну кампанію на енергетичних об'єктах

Міністри України та Британії обговорили ремонтну кампанію на енергетичних об'єктах

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко і міністр з питань ядерної енергетики та мереж Великої Британії Ендрю Бові обговорили низку питань енергетичної безпеки, зокрема, масштабну ремонтну кампанію на енергетичних об’єктах.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики за підсумками онлайн-зустрічі посадовців.

"Очільник Міненерго поінформував колегу про підготовку до зимового періоду та наймасштабнішу за всю історію незалежності України ремонтну кампанію на енергетичних об’єктах. <...> Для належної підготовки генерації завершуються ремонти атомних блоків, а також триває ремонт енергоблоків теплової і гідрогенерації", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, зазначив український міністр, тривають роботи з відновлення пошкоджених ворожими атаками об’єктів генерації, передачі та розподілу. Особлива увага приділяється посиленню фізичного захисту енергетичної інфраструктури.

Галущенко нагадав, що Україна продовжує посилювати свою енергетичну безпеку і незалежність. Нещодавно у реактор ВВЕР-440 Рівненської АЕС було завантажено першу партію ядерного палива виробництва компанії Westinghouse Electric Sweden AB за участю фахівців оператора АЕС України НАЕК «Енергоатом». Раніше реактори цього типу працювали тільки на ядерному паливі російського виробництва.

Цей крок має стати кінцем російської монополії на ринку ядерного палива, переконаний очільник Міненерго. Тож відкривається шлях для запровадження санкцій проти російської ядерної галузі.

Під час зустрічі обговорювалися питання координації співпраці на міжнародному рівні. Сторони наголошували на неприпустимості продовження Росією окупації Запорізької АЕС.

Також ішлося про підготовку до майбутнього засідання Генеральної конференції МАГАТЕ. Галущенко подякував Британії за готовність підтримати кандидатуру України до Ради керуючих агентства.

Читайте також: Європейська енергетика може потрапити в залежність від акумуляторів з Китаю

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство енергетики України у серпні 2023 року передало енергетичним компаніям 258 т устаткування, наданого міжнародними партнерами як гуманітарна допомога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-