Росія провалила всі свої стратегічні цілі в Україні - Британія в ОБСЄ

Росія провалила всі свої стратегічні цілі в Україні - Британія в ОБСЄ

Укрінформ
Росія планувала захопити Україну за кілька днів, але минуло вже півтора року, й тепер Росія вже веде оборонні бої на тлі українського контрнаступу.

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ніколас Окотт під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія спробувала здійснити комплексний напад на іншу суверенну державу в рамках операції, спрямованої на підкорення України волі Москви. Передбачалося, що цього вдасться досягти за кілька днів, але сьогодні, через півтора року, Росія веде оборонні бої, в яких вона виявляється вкрай неспроможною", - сказав військовий радник.

За словами британського військового дипломата, з точки зору Росії, цю кампанію можна розглядати "лише як грандіозну військову поразку".

"Росія провалила всі свої стратегічні цілі. Лише за останній тиждень стратегічна ситуація в Чорноморському регіоні суттєво змінилася. Російський десантний корабель був знищений, а російський підводний човен, ймовірно, катастрофічно пошкоджений, в той час, як сухі доки, в яких вони знаходилися, не працюватимуть протягом багатьох місяців. Але, щоб внести ясність, це – ситуація, яку створила сама Росія", - заявив Окотт.

За його словами, як акт крайнього відчаю варто розцінювати нинішнє звернення Росії за підтримкою до Північної Кореї – держави, проти якої Росія сама підтримала санкції ООН.

Представник британської місії підкреслив, що примітним у цьому контексті "є не стільки військові невдачі Росії, скільки те, що дає підстави для надії та оптимізму – як цій ситуації протистоїть народ України".

"Постійний образ, який продовжує надходити з України – це меседж не про поневолений народ, який підкорився волі Росії, а про стійкий народ, гордий і рішучий, щоб протистояти цьому найогиднішому акту агресії. Ми чуємо про народ, який бореться за ідеали демократії та право на самовизначення", - заявив Окотт.

Він запевнив, що Велика Британія разом зі своїми міжнародними партнерами продовжуватиме підтримувати Україну в її зусиллях з відновлення суверенітету.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Для контрнаступу треба безперервне постачання зброї, далекобійні ракети й літаки

Як повідомляв Укрінформ, у перемогу України в розв’язаній Росією війні вірять 93% українців.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-