Надання у Вільнюсі гарантій вступу України до НАТО могло б змінити хід війни — Стефанішина

Надання у Вільнюсі гарантій вступу України до НАТО могло б змінити хід війни — Стефанішина

Укрінформ
Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина вважає, що Україна не отримала більшого на вільнюському саміті НАТО, оскільки лідери країн Альянсу не ризикнули взяти на себе надто велику відповідальність.

Про це вона сказала під час форуму Yalta European Strategy, що проходив 8-9 вересня у Києві, передає Укрінформ із посиланням на "Європейську правду".

"Головний урок, який ми винесли з Вільнюсу – лідери (країн НАТО) виявились неготовими взяти на себе відповідальність за більш амбітну заяву, оскільки не відчували підтримки суспільств", - наголосила вона.

Читайте також: Румунія виявила на своїй території фрагменти другого дрона, президент звернувся до генсека НАТО

За словами Стефанішиної, надання у Вільнюсі гарантій вступу України у НАТО могло б змінити хід війни з Росією. 

"Це лише п’ять додаткових слів у декларації Вільнюського саміту, проте вони змінили б хід війни – Путін би "помер". Однак політичної волі включити ці п’ять слів не виявилося... Спочатку нас це обурило, але потім ми зрозуміли, що ми потребуємо підтримки суспільств і парламентів цих країн для того, щоб у їх лідерів наступного разу було достатньо волі для ухвалення такого рішення",- сказала віцепрем’єрка. 

Читайте також: НАТО має надати Україні запрошення до членства на саміті у Вашингтоні - Макфол

Нагадаємо: раніше Стефанішина заявила, що Україна буде готова до членства в ЄС за 2 роки, а до вступу в НАТО – навіть раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-