Пентагон спростував інформацію про онкологічні ризики від уранових снарядів

Пентагон спростував інформацію про онкологічні ризики від уранових снарядів

Укрінформ
Танкові снаряди зі збідненого урану, згідно з науковими дослідженнями та статистичними даними, не збільшують ризиків виникнення онкологічних захворювань, як про це заявляють російські посадовці.

З такою заявою виступила в четвер під час брифінгу офіційна представниця Пентагону Сабріна Сінгх із посиланням на дослідження авторитетних американських та міжнародних установ, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується впливу снарядів зі збідненим ураном на здоров’я, то я б відкинула твердження російських посадовців»,- зауважила Сінгх.

Читайте також: Новий пакет на $175 мільйонів: США передають Україні снаряди зі збідненим ураном

У цьому зв’язку вона навела висновки фахівців CDC (Центрів контролю й профілактики захворювань США), які не знайшли доказів, що снаряди зі збідненим ураном викликають онкологічні захворювання.

Крім того, за її словами, ВООЗ не виявила зв’язку між застосування таких боєприпасів із захворюваннями на лейкемію або інші подібні хвороби.

«І навіть МАГАТЕ однозначно заявило, що немає жодного доведеного зв’язку між впливом уранових снарядів та збільшенням захворюваності на рак або значним впливом на здоров’я чи навколишнє середовище»,- підкреслила представниця Пентагону.

Читайте також: Україна відповідально використовуватиме боєприпаси зі збідненим ураном - Пентагон

Водночас вона нагадала, що снаряди, які США передають Україні застосовуються багатьма арміями світу.

«Ми вважаємо, що вони будуть найефективнішими снарядами для протидії російським танкам і допоможуть українцям захищати свою територію»,- зауважила представниця Пентагону.

Читайте також: Кулеба озвучив Блінкену потребу України в системах ППО і детально обговорив надання ATACMS

Як повідомляв Укрінформ, напередодні державний секретар США Ентоні Блінкен під час перебування в Києві оголосив про виділення чергового пакету оборонної допомоги Україні на $1 мільярд. До його складу увійшли, в тому числі снаряди зі збідненим ураном для підвищення протитанкових можливостей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-