Новий пакет на $175 мільйонів: США передають Україні снаряди зі збідненим ураном

Новий пакет на $175 мільйонів: США передають Україні снаряди зі збідненим ураном

Укрінформ
Пентагон виділив Україні новий пакет оборонної допомоги на 175 мільйонів доларів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у міноборони США.

“Сьогодні Міністерство оборони США оголошує про додаткову оборонну допомогу, покликану вдовольнити критичні безпекові та оборонні потреби. Для адміністрації Байдена це сорок шостий транш обладнання, наданий Україні із запасів Міноборони з серпня 2021-го року”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що загальна вартість цього оборонного пакета становить 175 млн дол США. “До пакета увійшло додаткове обладнання для протиповітряної оборони; артилерійські боєприпаси; протитанкова зброя, зокрема постріли зі збідненим ураном для раніше обіцяних танків Абрамс; а також інше обладнання, яке допоможе Україні протистояти російській війні”, - заявили у Пентагоні.

Читайте також: США бачать прогрес у контрнаступі і хочуть переконатися, що Україна має все необхідне - Блінкен

Серед іншого, США передадуть Україні боєприпаси для HIMARS, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, 81-мм міномети й міни до них, 120-мм танкові снаряди зі збідненим ураном, керовані ракети TOW, протитанкові системи Javellin й AT-4, більше 3 млн куль для ручної вогнепальної зброї, тактичні системи повітряної навігації й захищеного зв’язку, а також запасні частини для різного обладнання. “США продовжать працювати із партнерами та союзниками, аби задовольнити негайні потреби України на полі бою, а також довготермінові вимоги безпекової допомоги”, - запевнили в оборонному відомстві США.

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен 6 -7 вересня перебуває з офіційним візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-