США бачать прогрес у контрнаступі і хочуть переконатися, що Україна має все необхідне - Блінкен

США бачать прогрес у контрнаступі і хочуть переконатися, що Україна має все необхідне - Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що здійснює візит до України, аби засвідчити тривалу підтримку нашої держави та переконатися, що ми маємо все необхідне в довготривалій перспективі.

Про це Блінкен заявив журналістам у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Перш за все я тут, щоб продемонструвати тривалу і рішучу підтримку України у той час, як вона стикається з цією агресією. Ми бачимо гарний прогрес у контрнаступі. Це дуже складно. Ми хочемо переконатися, що Україна має все необхідне не лише для того, щоб здійснити успішний контрнаступ, але й у довготривалій перспективі, щоби вона мала сильні оборонні можливості, аби в майбутньому подібні агресії не повторилися”, – сказав він.

Блінкен підкреслив, що США також рішуче налаштовані співпрацювати з партнерами у той час, як вони відбудовують сильну економіку, демократію – все необхідне для забезпечення не тільки виживання України, але і процвітання країни в майбутньому.

Читайте також: Глава МЗС Польщі обговорив із Блінкеном підтримку України

“Стосовно цього Україна має сильного партнера – Сполучені Штати”, – резюмував держсекретар.

Як повідомлялося, 6 вересня Ентоні Блінкен прибув в Україну та розпочав свій візит із вшанування загиблих українських воїнів на кладовищі. За даними американських ЗМІ, що держсекретар США може оголосити про новий пакет допомоги Україні на понад 1 млрд доларів.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-