Рівень ракетної небезпеки з моря залишається високим — Гуменюк

Рівень ракетної небезпеки з моря залишається високим — Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що рівень ракетної небезпеки з моря залишається високим.

Про це вона сказала в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

“Ворог вивів ракетоносій з Азовського моря. Побавився і досить. Зараз ракетоносій виведений на чергування — це фрегат “Адмірал Ессен”. Він споряджений вісьмома ракетами. Надводний ракетоносій, який здатний завдавати удари по всій території України, тому рівень ракетної небезпеки залишається високим. І ми говоримо про те, що виведення перед ніччю, як правило, це ознака того, що готується якась ситуація. Ситуація може бути пов’язана як з точковими ударами, так і масованими. Це не залякування, це розуміння цієї напруженості, розуміння суті сигналів повітряної тривоги для того, щоб правильно, ефективно і оперативно, що найголовніше, реагувати. Треба усвідомлювати, що така загроза є, і сигнал повітряної тривоги запрошує вас перейти до укриттів”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: У Росії, крім людського, немає ресурсу продовжувати війну – Буданов

Також вона зауважила, що атакувати ворог може не тільки вночі, але і в будь-яку пору доби.

“Ніч обирається, зрозуміло, з позиції того, що це додаткове виснаження просто людського ресурсу, людського організму. Ви ж усвідомлюєте, що тригодинна тривога, яка лунала безпосередньо в найважчу пору доби, коли організм людини в напруженні й потребує відпочинку, це теж обирається невипадково. Це заходи та важелі гібридної війни, які застосовуються ворогом”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: Росіяни маневрують ракетами та дронами, щоб виснажити ППО - Гуменюк

Як повідомлялося, цієї ночі сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України знищили чотири ворожі крилаті ракети Х-101/Х-55/Х-555 у центральних та північних областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-