Росіяни маневрують ракетами та дронами, щоб виснажити ППО - Гуменюк

Росіяни маневрують ракетами та дронами, щоб виснажити ППО - Гуменюк

Укрінформ
Російські загарбники використовують складні маневри під час атак ракетами або дронами, щоб виявити і виснажити систему протиповітряної оборони.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Останнім часом ми спостерігаємо таку тактику ворога, коли вони багато маневрують саме ракетами або дронами під час атак, щоб виснажити та виявити системи ППО», - повідомила вона.

Як сказала Гуменюк, у росіян є пріоритети по ударах по Україні. «І основні хаби – там, де вони для себе вбачають, зосередження Сил оборони», - зазначила вона.

За словами речниці, на те, як росіяни обирають, чим атакувати Україну, впливає багато чинників, зокрема, це залежить від того, які саме військові підрозділи у них готові і злагоджені для проведення подібних атак, які засоби ураження у них у наявності тощо.

Читайте також: Росія знову перекидає бомбардувальники далі від кордону України – ЗМІ

«Тут багато ще чинників може впливати, окрім готовності підрозділів - і погодні умови, і їхні задуми по розвідуванню цілей, у які вони хочуть поцілити безпосередньо, і пріоритетність цих цілей, - додала Гуменюк.

Як повідомлялося, в ніч на 27 серпня сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України знищили чотири ворожі крилаті ракети Х-101/Х-55/Х-555 у центральних та північних областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-