У ГУР допускають обміни на російських політв’язнів: Україна готова піти на це

У ГУР допускають обміни на російських політв’язнів: Україна готова піти на це

Укрінформ
Україна готова обмінювати громадян РФ, які утримуються в українських в'язницях, на цивільних осіб, які виступили проти війни й отримали вироки в Росії.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Ми можемо говорити про обмін російських політв’язнів. Україна готова піти на це. Попри те, що більшість російського суспільства зазомбоване пропагандою і підтримує геноцид українців, є громадяни, які не побоялись і виступили проти війни, отримали реальні "драконівські" вироки і сидять у в’язницях. І оскільки ми європейська демократична країна, нашим обов’язком є допомогти цим людям і нагадати всім, що йдеться і про терор усередині самої РФ", - сказав Юсов.

Читайте також: Юсов - про обміни: Найближчим часом очікуються добрі новини

За його словами, таких людей "ми готові повертати".

Водночас він наголосив, що пріоритет залишається за визволенням військовополонених.

"Військовополонених (на російських політв'язнів - ред.) ніхто міняти не буде. Але умовних медведчуків різних штибів і громадян РФ, які утримуються у нас у тюрмах, і кількість їх чимала, - ми можемо про це (обмін - ред.) говорити", - сказав Юсов.

Читайте також: Полонені росіяни, які скоїли особливо тяжкі злочини, обміну не підлягають - ОГП

Як повідомлялося, колишній народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук обвинувачується у державній зраді, сприянні терористичній організації та розграбуванні національних цінностей.

Україна у вересні 2022 року обміняла Медведчука на полонених захисників “Азовсталі”.

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-