План росіян здійснити провокацію на Курській АЕС існує вже давно – ГУР

План росіян здійснити провокацію на Курській АЕС існує вже давно – ГУР

Укрінформ
План росіян щодо здійснення провокації на Курській АЕС у РФ існує вже давно, це не нова історія.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає кореспондент Укрінформу.

«Такі сценарії точно (були – ред.) розроблені і підготовлені до втілення у державі-агресорі, його терористичним воєнно-політичним керівництвом. Цей сценарій і розробка його – це історія не сьогоднішнього дня. Такий план існує давно і питання (щодо прийняття – ред.) остаточного рішення і команди - чи буде вона віддана тощо», - заявив він.

Відповідаючи на питання про можливий масштаб цих провокацій і радіаційної загрози, Юсов зазначив, що наслідки подібних дій їхні організатори дуже часто не можуть прорахувати.

«Як, я впевнений, (росіяни – ред.) не могли до кінця передбачити наслідки підриву і знищення Каховської дамби. Так само, як кожного разу, коли вони граються у ядерний тероризм на Запорізькій АЕС, звичайно, прорахувати до кінця якісь наслідки окупанти просто не можуть. Але наслідки у будь-яких подібних діях можуть бути значними», - вважає представник ГУР.

Читайте також: Ворожа ІПСО: Стратком про можливі провокації РФ на Запорізькій та Курській АЕС

Він відзначив, що коли йдеться про Курськ, то насамперед - про наслідки для росіян, їхнього цивільного населення.

«Тому питання до населення території так званої РФ: які вони готові вживати заходи, щоб протидіяти таким намірам влади? Чи (вони будуть - ред.) далі терпіти і просто дивитися, як розгортаються події і казати, що все іде за планом?», - заявив Юсов.

Представник ГУР переконаний, що атаки на власне цивільне населення і власні цивільні об’єкти для президента РФ Володимира Путіна і його режиму – це не новина.

«Це (для керівництва РФ – ред.) – регулярна практика, як і терор так само власного населення», - сказав він.

Читайте також: Юсов прокоментував вкид про «затверджену дату підриву» ЗАЕС Росією

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не має жодного відношення до ймовірних провокацій росіян на Курській АЕС, про що поінформували раніше в Центрі національного спротиву.

Фото з сайту gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-