Юсов прокоментував вкид про «затверджену дату підриву» ЗАЕС Росією

Юсов прокоментував вкид про «затверджену дату підриву» ЗАЕС Росією

Укрінформ
Жодного часу не вистачить коментувати все, що пишеться на анонімних російських Телеграм-каналах.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання про ситуацію на ЗАЕС, і наскільки Україна близька до теракту на ній, передає кореспондент Укрінформу.

«Потрібно спочатку поговорити про певну інформаційну гігієну. Якщо кожного разу коментувати все, що пишеться на російських анонімних телеграм-каналах, то я думаю, що жодного часу не вистачить (для цього – ред.), і уваги наших глядачів, напевно, це не вартує», - заявив він.

За його словами, кількість ІПСО наразі зростає.

«Тим більше, що кінець літа, і у нас скоро свята. І окупантам треба якось реагувати на різного роду події, які відбуваються на фронті. І не завжди - власне, переважно – (не – ред.) на їхню користь. І з’являються такі інформаційні приводи. Запорізька станція залишається, на жаль, під контролем окупантів, але говорити про зміну обстановки і ситуації там не доводиться», - сказав Юсов.

Представник ГУР запевнив, що українські Сили безпеки і оборони працюють, моніторять ситуацію і роблять усе, аби наступні провокації були малоймовірними і неможливими. «А станцію треба звільняти. Вона має повернутися під законний український контроль», - вважає він.

Відповідаючи на питання щодо інформації про те, що РФ готує провокацію на Курській АЕС, Юсов зазначив, що росіяни розглядають як сценарій подій здійснення низки провокацій, у тому числі на своїх атомних об’єктах.

«Яка мета цього – звинуватити Україну, спровокувати, змобілізувати додатково внутрішню громадську думку (у РФ – ред.), яка час від часу хитається і відрізняється навіть від рашистської пропаганди. Зрештою, теракти і провокації проти власного цивільного населення – це така фірмова фішка режиму Путіна, і дивуватися тут особливо немає чому», - переконаний представник ГУР.

За його словами, у нинішній ситуації саме путінський режим є ядерним терористом номер один у світі, і в умовах цього росіянам, звичайно, потрібно намагатися якось відвертати від себе увагу. «Тому такі провокації на території РФ із боку путінського режиму можливі», - поінформував Юсов.

Читайте також: Ворожа ІПСО: Стратком про можливі провокації РФ на Запорізькій та Курській АЕС

Раніше ЗМІ повідомляли, що російські телеграм-канали поширюють інформацію про те, що нібито президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення підірвати Запорізьку АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-