Ворожа ІПСО: Стратком про можливі провокації РФ на Запорізькій та Курській АЕС

Ворожа ІПСО: Стратком про можливі провокації РФ на Запорізькій та Курській АЕС

Ексклюзив
Укрінформ
Публікації в неофіційних російських ЗМІ, які підхопили деякі українські джерела, щодо нібито можливих провокацій РФ на Запорізькій та Курській атомних електростанціях є заходами російської інформаційно-психологічної операції.

Мета такої ІПСО може полягати у формуванні занепокоєння і паніки серед населення України, а трансляція окремих меседжів в іноземних ЗМІ може формувати суспільну думку в різних країнах світу в інтересах ворога, повідомив Укрінформу головний спеціаліст Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача Збройних сил України полковник Тарас Дзюба, коментуючи відповідні повідомлення в ЗМІ та телеграм-каналах.

"Про сценарій з провокацією на Запорізькій АЕС з метою зриву активних дій Збройних сил України та інших Сил оборони України, спрямованих на визволення від окупантів території, попереджали раніше. Однак станом на сьогодні підтверджень намірів ворога здійснити таку провокацію в найближчий час немає. В офіційних російських ЗМІ будь-яка інформація з цього приводу відсутня", – зазначив він.

Читайте також: Росіяни планують провокацію на Курській АЕС - Центр нацспротиву

За словами Дзюби, вчора російський диктатор Володимир Путін провів робочу зустріч з генеральним директором "Росатому" Олексієм Ліхачовим, в оприлюдненій розшифровці якої питання безпеки АЕС взагалі не обговорювались. Натомість всі попередні провокації ворога починали обговорюватися в інфопросторі заздалегідь з обов’язковим звинуваченням в підготовці до цих провокацій України.

"Загальний висновок: зазначені публікації в неофіційних російських ЗМІ, які підхопили деякі наші джерела, є заходами інформаційно-психологічної операції РФ, мета якої може полягати у формуванні занепокоєння і паніки населення України, а трансляція окремих меседжів в іноземних ЗМІ може формувати суспільну думку в різних країнах світу в інтересах ворога", – наголосив Дзюба.

За його словами, це особливо важливо напередодні зустрічі лідерів провідних країн у форматі G-20, яка відбудеться 9-10 вересня в Делі.

Читайте також: На четвертому блоці ЗАЕС через дії росіян стався витік води - Енергоатом

"На відміну від фейкових заяв про можливі провокації на АЕС, офіційна російська пропаганда почала сьогодні новий етап інформаційно-психологічної операції, спрямованої на залякування всієї міжнародної спільноти новими "розробками Пентагону за участю все тих же українських біолабораторій", в рамках яких "вивчаються нові патогени та мутації вірусів з метою ініціювання нових пандемій". Щоправда, світ вже звик до такої російської брехні, і ніякого впливу подібні заходи не мають", – підсумував спеціаліст Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача ЗСУ.

Раніше деякі українські ЗМІ з посиланням на російські неофіційні ресурси почали поширювати інформацію, що Путін нібито ухвалив рішення підірвати окуповану Запорізьку АЕС "наприкінці серпня-початку вересня". Окрім того, очільник Кремля нібито планує майже одночасно техногенну катастрофу на Курській АЕС, аби звинуватити у цьому Україну. За даними ЗМІ, таким чином Путін хоче вийти "зі стратегічного глухого кута", у якому опинився через розв'язану війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-