Українські дрони знайшли слабку ланку РФ у Чорному морі - британська розвідка

Українські дрони знайшли слабку ланку РФ у Чорному морі - британська розвідка

Укрінформ
Шляхи військових постачань армії Москви у Чорному морі опинилися під загрозою через операції українських дронів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

Зазначається, що таким чином, Україні вдалося знайти слабку ланку військ РФ.

4 серпня російський нафтовий танкер SIG був атакований та виведений з ладу поблизу Керченської протоки, ймовірно, безпілотним надводним дроном.

Це сталося через день після аналогічної атаки на десантний корабель "Оленегорский горняк" та через два дні після зірваної атаки на російські сторожові катери, коли вони, ймовірно, супроводжували російський корабель "Sparta IV".

Згідно з даними британської розвідки, незважаючи на те, що SIG та Sparta IV ходять під цивільними прапорами, вони вже давно мають контракти на перевезення палива та військових вантажів між РФ та Сирією. З 28 лютого 2022 року російські військові кораблі не можуть пройти через Босфор, внаслідок чого російські збройні сили в Сирії та Середземному морі сильно залежать від SIG, Sparta IV та декількох інших цивільних судів.

Читайте також: Росіяни не зможуть швидко відновити «Оленегорский горняк» - розвідка

"Ці атаки показують, що операції дронів стають все більш важливим компонентом сучасної морської війни та можуть бути спрямовані проти найслабших ланок морських шляхів постачання Росії", - йдеться у дописі міноборони Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 8 серпня 2023-го ліквідували близько 250 тисяч 800 російських загарбників, 560 з них – за позаминулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-