Росія на захоплених територіях примусово мобілізувала близько 60 тисяч чоловіків - розвідка

Росія на захоплених територіях примусово мобілізувала близько 60 тисяч чоловіків - розвідка

Укрінформ
Росія від початку 2022 року примусово мобілізувала на тимчасово окупованій території України від 55 тисяч до 60 тисяч чоловіків.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ГУР.

«Це насильницька мобілізація: окупанти ловили людей на вулиці, вони приходили на ті нечисленні підприємства, які ще працювали, і примусово забирали людей - просто переодягали та відправляли на фронт. Обіцяли: мовляв, будете на другій, на третій лінії, а насправді люди потрапляли на передову», - сказав Черняк.

За його словами, РФ зганяє до окупаційного війська й студентів з окупованих територій.

Читайте також: Поневолені народи РФ саботуватимуть мобілізацію в разі підтримки Заходу – інгуський політик

«Людина зранку пішла на заняття - і через два дні вона вже воює. Власне кажучи, Росія не вважає жителів Донеччини та Луганщини за людей, тому окупантам абсолютно все одно, закони не діють. Єдина реальна можливість [вижити] - одразу, за першої ж нагоди здатися в полон», ― заявив Черняк.

Як повідомлялося, у тимчасово захопленому Сєвєродонецьку Луганської області росіяни примусово мобілізують у чергах держустанов, зокрема при отриманні адміністративних чи банківських послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-