Поневолені народи РФ саботуватимуть мобілізацію в разі підтримки Заходу – інгуський політик

Поневолені народи РФ саботуватимуть мобілізацію в разі підтримки Заходу – інгуський політик

Укрінформ
Заступник голови Комітету Інгуської незалежності у зв'язках з громадськістю Магомед Торієв вважає, що Україні і Заходу слід напрацювати і втілювати чітку політику щодо поневолених народів Росії.

Таку думку Торієв висловив під час круглого столу на тему: "Поневолені народи Росії та саботаж мобілізації", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що Україні і Заходу слід працювати з малими народами Росії і проводити чітку політику, що росіяни хочуть воювати до кінця, відповідно, вони цю війну програють І щоб на тій території не було хаосу, не було мільйонів біженців, не було пригожинсько-кадировських банд – там зараз 40 ПВК, - то треба працювати», - сказав Торієв.

Читайте також: Путін шляхом мобілізації переважно корінних народів РФ виконує відразу кілька завдань – політолог

Заступник голови Комітету Інгуської незалежності акцентував, що російський народ хоче цієї війни і прагне перемоги у ній. Тому, на його переконання, шукати підтримки серед російського народу щодо припинення війни, не варто. Натомість корінним народам Росії ця війна абсолютно не потрібна, зазначив Торієв.

«Чи мають ці народи якусь підтримку зі сторони світу чи України? Я поки що не можу про це сказати, тому що коли йдеться про весь світ, то переважає точка зору, що треба зберегти Росію цілою. Але Путін не залишив вибору ані собі, ані російському народу - він ітиме до кінця. Тому мета малих народів Росії – просто достукатися до світу і України в тому, що … тоді й буде саботаж мобілізації, коли люди відчують підтримку», - вважає заступник голови Комітету Інгуської незалежності.

На його думку, коли в Україні буде сформована чітка політика щодо поневолених народів Росії, яка буде також проводитися у світі, тоді на місці РФ можна буде отримати «нормальні цивілізовані держави».

Читайте також: Глава уряду Ічкерії закликав народи Кавказу зривати мобілізацію в росії

«Саме собою нічого не станеться. Або ми працюємо і отримуємо той результат, якого прагнемо, або відпускаємо все на самоплив, а потім або ми, або наші діти будуть розхльобувати наслідки», - застеріг Торієв.

Як повідомлялося, у Стамбулі 7 січня представник Комітету Інгуської незалежності (КІН) Ахмад Оздо (Оздоєв) разом з інгуськими активістами оголосили про ухвалення Декларації щодо незалежності Інгушетії. Її мета – відновлення суверенітету Інгуської республіки та її підготовка до виходу зі складу РФ.

Комітет Інгуської незалежності – громадський рух, що створений незалежними представниками інгушської національності, які відстоюють право на свободу та незалежність свого народу.

Фото: Пресцентр УКМЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-