Путін шляхом мобілізації переважно корінних народів РФ виконує відразу кілька завдань – політолог

Путін шляхом мобілізації переважно корінних народів РФ виконує відразу кілька завдань – політолог

Укрінформ
Російський президент Володимир Путін шляхом мобілізації переважно корінних народів Росії на війну в Україні виконує відразу кілька внутрішніх і зовнішньополітичних завдань.

Таку думку висловив у виступі на круглому столі на тему: "Поневолені народи Росії та саботаж мобілізації" політолог та офіцер ЗСУ Михайло Басараб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Шляхом мобілізації переважно корінних народів Росії Путін і його банда виконують відразу кілька завдань. Перше, ключове, завдання – це геноцид, цілеспрямоване убивство представників цих народів на полі бою в Україні, коли ці люди використовуються російським військом як «гарматне м’ясо», і фактично чисельність цих корінних народів зменшується», – сказав Басараб.

Читайте також: Син Шойгу втік із Росії за кілька днів до мобілізації – розслідування

Друга мета путінського режиму, за словами політолога, – «вимазати у крові всіх» і налаштувати один проти одного представників корінних народів Росії і українців.

«Це теж далекосяжна глибоко продумана політика, щоб вбити клин між нами і нашими природними союзниками, якими є корінні народи Росії», – зауважив експерт.

Третю мету Кремля він проілюстрував на прикладі глави Чечні Рамзана Кадирова.

Читайте також: Примусова паспортизація жителів Каховки: загарбники лякають мобілізацію і виселенням

«Путін показує нелюдське, часом карикатурне обличчя цього представника корінних народів, на фоні якого він нібито виглядає більш притомним, таким, з ким можна про щось домовлятися: «Подивіться на Кадирова, і ось є я». Звісно, що у цьому порівнянні Путін виграє. Тому це така дискредитація північнокавказьких народів, зокрема чеченців, на весь світ, щоб чеченський народ через цього негідника (Кадирова – ред.) не отримував відповідної підтримки з блоку українців і країн вільного світу», – вважає Басараб.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський закликав народи Кавказу, Сибіру та інші корінні народи в Російській Федерації боротися за свободу, оскільки Путін не зупиниться на першій хвилі мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-