Росія розмістила корвет у Чорному морі так, щоб перехоплювати торговельні судна - розвідка Британії

Росія розмістила корвет у Чорному морі так, щоб перехоплювати торговельні судна - розвідка Британії

Укрінформ
Чорноморський флот Росії змінив своє розташування у морі після виходу РФ із зернової угоди.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

"Чорноморський флот РФ змінив своє розташування після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи (BSGI), готуючись запровадити блокаду України", - йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, російський корвет "Сергей Котов" перебуває у південній частині Чорного моря з метою патрулювання шляху, яким здійснювалися перевезення між Босфором та Одесою.

Читайте також: Міжнародна морська організація закликала РФ припинити загрози судноплавству в Чорному морі

У Міноборони Британії вважають реалістичною можливість, що корвет увійде до складу цільової групи з перехоплення комерційних суден, які, на думку Росії, прямують в Україну.

Зазначається, що Чорноморська зернова ініціатива стримувала залучення Чорного моря у війні. "Тепер існує ймовірність збільшення інтенсивності та масштабів насильства у цьому районі", - вважають у Міноборони Британії.

Читайте також: Росія замінувала підходи до українських портів – США в ОБСЄ

Як повідомлялося, керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що Росія може вдатися до провокації і вдарити по цивільних суднах з окупованого Криму, а потім звинуватити у цьому Україну.

17 липня Росія заявила про вихід із Чорноморської зернової угоди, укладеної торік у липні у Стамбулі. Після цього Міноборони РФ заявило, що розглядатиме судна, які йдуть в українські порти, як військові цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-