Міжнародна морська організація закликала РФ припинити загрози судноплавству в Чорному морі

Міжнародна морська організація закликала РФ припинити загрози судноплавству в Чорному морі

Укрінформ
Міжнародна морська організація (ІМО) закликала Росію дотримуватися конвенцій та припинити загрози торговельному судноплавству в Чорному морі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у Фейсбуці.

«Рада ІМО висловила глибоке розчарування припиненням дії зернової ініціативи та підтвердила свої вимоги до Росії щодо негайного припинення військової агресії та загроз торговельному судноплавству», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час засідання 129-ї сесії Рада ІМО застерегла Росію від будь-яких дій, що загрожуватимуть світовій продовольчій безпеці, а також постачанням в Україну продовольства, ліків та предметів першої потреби.

За словами віцепрем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, Україна разом із партнерами шукає рішення для продовження аграрного експорту та відновлення вільного торговельного судноплавства.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликала убезпечити судноплавство у Чорному морі

«Рада Міжнародної морської організації визнає право України на вільне торговельне судноплавство. Право, яке нам гарантувало міжнародне морське право. ІМО закликала Росію також виконувати свої зобов’язання за морськими конвенціями», — зауважив Кубраков.

Як повідомлялося, в ніч проти 24 липня Росія вчинила атаку дронами на портову інфраструктуру на Дунаї в Одеській області. Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-