Росія може вдарити по цивільних суднах з окупованого Криму - Гуменюк

Росія може вдарити по цивільних суднах з окупованого Криму - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Росія може вдатися до провокації і вдарити по цивільних суднах з окупованого Криму, а потім звинуватити у цьому Україну.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

За її словами, наразі відбувається доволі жвава навігація цивільних суден у Чорному морі вздовж узбережжя тимчасово окупованого Криму.

Відео: телемарафон "Єдині новини"

“Там курсує багато іноземних суден. Ось там якраз Росія може вдатися до провокації під виглядом імітації будь-яких дронів або навіть ракетної атаки. Росія може спровокувати нестандартну ситуацію з обстрілом іноземного судна і звинуватити в цьому Україну”, - сказала вона.

При цьому Гуменюк зауважила, що, окрім окупованого узбережжя Криму, іншої навігації у Чорному морі наразі не відбувається.

Читайте також: Росіяни б’ють по українських портах в очікуванні поступок з боку західних країн – експерт

“З початку повномасштабного вторгнення росіяни проголосили північно-західну частину Чорного моря — від острова Зміїний до мису Тарханкут — закритою для навігації. І тоді всі судна, які там перебували, були насильно загнані в порти і залишалися там заблокованими. Після того навігація була пов’язана виключно із зерновою ініціативою, лише по узгоджених Стамбульським координаційним центром суднах, які завантажувалися збіжжям і могли курсувати там на захід і вихід. Іншої навігації зараз не існує” - повідомила вона.

Як повідомлялося, 17 липня Росія заявила про вихід із Чорноморської «зернової угоди», укладеної в липня минулого року в Стамбулі. Після цього міноборони РФ заявило, що розглядатиме судна, що йдуть в українські порти, як військові цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-