ППО та боєприпаси: США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $1,3 мільярда

ППО та боєприпаси: США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $1,3 мільярда

Укрінформ
Міністерство оборони офіційно повідомило про виділення нового пакету військової  допомоги Україні, який містить, зокрема, критично важливі засоби протиповітряної оборони та боєприпаси.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, поширеному в середу, передає Укрінформ.

«Цей пакет у межах Ініціативи сприяння безпеки України (USAI) підкреслює незмінне зобов’язання США задовольняти нагальні потреби України шляхом забезпечення критично важливих можливостей у ближчій перспективі, а також розбудови стійкої спроможності ЗСУ захищати свою територію та стримувати російську агресію в середній та довгостроковій перспективі»,- зауважили в оборонному відомстві США.

Зазначається, що загальна вартість нового пакета становить $1,3 мільярда. До нього входять, зокрема, чотири зенітно-ракетні системи NASAMS і боєприпаси до них, протитанкові ракети TOW, ударні дрони Phoenix Ghost і Switchblade, засоби протидії БПЛА та радіоелектронної боротьби.

Читайте також: ППО, боєприпаси та бронетехніка: Резніков підбив підсумки чергового «Рамштайну»

Крім того, пакет включає снаряди калібру 152 мм, обладнання для розмінування, високоточні авіаційні боєприпаси, 150 бензовозів, 115 тактичних тягачів, 50 тактичних ремонтних автомобілів.

До нього входять також захищені системи зв’язку тактичного рівня, обладнання для безпеки портів і гаваней, інше обладнання й техніка.

Читайте також: Міллі - про контрнаступ ЗСУ: Іноді треба вповільнитися, аби просунутися далі

Президент України Володимир Зеленський подякував Президентові США Джо Байдену за новий пакет оборонної підтримки України.

"Дякую Президентові США Джо Байдену за новий потужний пакет оборонної підтримки на суму $1,3 млрд. Зенітні ракетні комплекси NASAMS із боєприпасами, артилерійські снаряди, обладнання для розмінування та інша вкрай необхідна допомога збережуть життя та наблизять нашу спільну перемогу", - написав Президент у Твіттері.

Він наголосив, що Україна надзвичайно цінує неослабну підтримку дружнього народу США.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні відбулося 14-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Міністр оборони США Ллойд Остін за його підсумками заявив, що партнери України націлені на подальше нарощування бойового потенціалу та рівня підготовки ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-