США і союзники націлені на посилення бойової потужності ЗСУ – Пентагон

США і союзники націлені на посилення бойової потужності ЗСУ – Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами, які приєдналися до формату «Рамштайн», націлені на продовження нарощування бойового потенціалу та рівня підготовки Збройних сил України. 

Про це заявив у вівторок після засідання Контактної групи з питань оборони України глава Пентагону Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуватимемо нарощувати бойову потужність, ми надалі надсилатимемо додаткові БМП Bradley, а також (броньовані машини – ред.) Stryker та артилерію», - сказав глава оборонного відомства США.

Читайте також: Союзники підготували для контрнаступу понад 63 тисячі українських військових - Міллі

Він додав, що очікується також забезпечення України додатковими танками Leopard.

У цьому контексті Остін згадав про підготовку трьох бригад ЗСУ, яка зараз відбувається в Німеччині, а також українських військових підрозділів, які тренуються в інших країнах.

Він підкреслив, що робота на цьому напрямі триває. За словами глави Пентагону, робитиметься «все можливе, щоб українці досягли успіху».

Читайте також: Остін відкрив «Рамштайн»: Зробимо все, щоб надати Україні необхідне озброєння

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» у вівторок йшлося про підготовку навчань українських пілотів на F-16, а також забезпечення ЗСУ додатковими системами ППО, іншими озброєннями й боєприпасами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-