Міллі - про контрнаступ ЗСУ: Іноді треба вповільнитися, аби просунутися далі

Міллі - про контрнаступ ЗСУ: Іноді треба вповільнитися, аби просунутися далі

Укрінформ
Військовим аналітикам не вдалося завчасно точно визначити темпи українського контрнаступу через непередбачувані реалії війни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

“Справжня війна відрізняється від війни на папері. Діють живі люди та справжні машини, існують реальні мінні поля, а люди дійсно гинуть. Коли таке трапляється, підрозділам треба вповільнитися, аби вижити та просунутися далі”, - сказав Міллі.

На його переконання, те, що контрнаступ ЗСУ відбувається повільніше, ніж передбачалося, не свідчить про його невдачу. “Вони просуваються, тож контрнаступ зовсім не є провальним. На мою думку, надто рано говорити про це”, - зазначив американський генерал.

Читайте також: Союзники підготували для контрнаступу понад 63 тисячі українських військових - Міллі

Міллі додав, що “попереду ще багато битв”. “Бій буде довгим, складним і кривавим, та врешті-решт ми побачимо де опиняться українці відносно росіян”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок відбулося чергове засідання Групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", на якому йшлося про підготовку навчань українських пілотів на F-16, а також забезпечення ЗСУ додатковими системами ППО, іншими озброєннями й боєприпасами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-