Ризик теракту на Запорізькій АЕС залишається - Юсов

Ризик теракту на Запорізькій АЕС залишається - Юсов

Укрінформ
Ризик теракту на Запорізькій АЕС залишається, доки там перебувають російські військові

Про це сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передає кореспондент Укрінформу.

"На жаль, ці важливі об'єкти – "Кримський титан" та Запорізька станція – перебувають під окупацією. Проведено роботи з мінування об'єктів на території ЗАЕС та заводу "Титан". Ситуація поки що не змінилася і розмінування там не відбувалося. Триває політика шантажу. Говорити про те, що теракт – вирішений сценарій, ми сьогодні не будемо. Але ця загроза існує, поки на цьому та інших важливих об'єктах перебувають російські окупанти", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними НАЕК «Енергоатом», рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції станом на 14 липня є стабільним. Енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, і відтоді активного випаровування води не відбувається.

Читайте також: Переведення четвертого енергоблоку ЗАЕС у «гарячий зупин» загрожує ядерній безпеці –ДІЯРУ

4 липня Збройні сили України офіційно попередили про можливу підготовку російськими загарбниками провокації на ЗАЕС.

МАГАТЕ 12 липня заявило, що експерти організації під час інспекції ЗАЕС не виявили мін чи вибухівки. Проте визнало, що досі очікує від росіян дозволу на доступ до дахів третього й четвертого реакторів, де може бути вибухівка.

Фото: Кост

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-