Касетні боєприпаси «змінять правила гри» на полі бою - Резніков

Касетні боєприпаси «змінять правила гри» на полі бою - Резніков

Укрінформ
Передача Україні касетних боєприпасів змінить правила гри на полі бою у боротьбі з військами РФ, вважає міністр оборони України Олексій Резніков.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Міністр оборони України заявив, що Київ розглядає касетні боєприпаси як черговий чинник, що "змінить правила гри" в боротьбі проти російських військ.

Виступаючи на полях саміту НАТО, Резніков відкинув невдоволення деяких країн та гуманітарних організацій рішенням уряду США минулого тижня надіслати Україні касетні боєприпаси.

«Коли ми отримали у травні 2022 року 155-міліметрові артилерійські системи, це змінило правила гри. У липні ми отримали різні типи ракетних систем залпового вогню, це стало наступним чинником, що змінив ситуацію... І я сподіваюся, що касетні боєприпаси стануть наступною зміною ситуації як зброя або боєприпаси для звільнення наших тимчасово окупованих територій», — сказав міністр.

Читайте також: Україна була б «беззахисною» без касетних боєприпасів – Блінкен

Резніков наполягає, що використання цієї зброї буде обмежено позаміськими районами на території України. За його словами, партнери України також будуть поінформовані про застосування та дію касетної зброї.

Як повідомлялося, міністерство оборони США минулого тижня оголосило про виділення нового пакета військової допомоги Україні загальним обсягом $800 мільйонів, куди входять касетні боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-