У Чорному морі ворог тримає підводний ракетоносій із чотирма «Калібрами»

У Чорному морі ворог тримає підводний ракетоносій із чотирма «Калібрами»

Укрінформ
У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 8 ворожих кораблів, серед яких один підводний ракетоносій із 4 «Калібрами» на борту.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Корабельне угруповання продовжує курсувати в тому самому районі, тримаючись ближче до російських портів і тяжіючи до східного узбережжя Криму так, щоб не бути ураженими нашою далекобійною зброєю. Але в корабельному угрупованні з 8 кораблів присутній підводний ракетоносій. Це човен, споряджений 4 ракетами типу «Калібр». Нагадаю, пуски з підводного човна виявити складніше. Саме тому, коли перебуває на чергуванні підводний ракетоносій, рівень ракетної небезпеки залишається високим і сигнали повітряної тривоги треба враховувати і реагувати на них дуже швидко», - наголосила Гуменюк.

Читайте також: Про розгортання в Україні комплексу SAMP/Т оголосить командувач Повітряних сил – Ігнат

Вона зазначила, що ворог намагається атакувати з різних напрямків, використовуючи авіацію і максимально обходячи системи ППО, зокрема, південні, а також використовує тимчасово окуповану Херсонщину для того, щоб провести ракети максимально довгим непоміченим шляхом. Проте йому це не вдається, додала речниця.

Читайте також: Загарбники намагаються повернутися на позиції, які займали до підриву Каховської ГЕС – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, напередодні російські війська тримали на бойовому чергуванні в Чорному морі п'ять кораблів, серед них один носій крилатих ракет «Калібр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-