Про розгортання в Україні комплексу SAMP/Т оголосить командувач Повітряних сил – Ігнат

Про розгортання в Україні комплексу SAMP/Т оголосить командувач Повітряних сил – Ігнат

Укрінформ
Командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук оголосить, коли система протиракетної оборони SAMP/T французько-італійського виробництва заступить на бойове чергування в Україні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

"Бачите, Еммануель Макрон уже повідомив про те, що SAMP/T вже в Україні. Очікуємо від командувача Повітряних сил, що він зустріне людей, привітає на нашій землі та оголосить про те, що комплекс дійсно заступив на бойове чергування", - сказав Ігнат.

За його словами, окрім SAMP/T, Україна розраховує отримати системи IRIS-T, які Німеччина виготовляє для нашої країни та буде поступово нам постачати. «Це унікальна можливість для нашої держави, бо такі системи новітні. На жаль, такі реалії, війна в Україні, маємо випробовувати у себе», - додав речник Повітряних сил.

Ігнат також згадав і про зенітний ракетний комплекс середньої дальності NASAMS: «Було б добре побачити в Україні для підсилення того чи іншого напрямку та того чи іншого регіону».

Читайте також: Ігнат — про SAMP-T: Сподіваємось, що на практиці він буде не гірший за Patriot

«Як бачите, противник не припиняє атаки по Україні. Особливо "Шахедами". І перекривати напрями різні потрібно, бо летять "Шахеди" доволі далеко, до західних кордонів», - додав він.

Як повідомлялося, Макрон у понеділок, 19 червня, оголосив, що в Україні вже розгорнута система протиракетної оборони SAMP/T.

У лютому прем'єр Італії Джорджа Мелоні під час візиту до Києва заявляла,що допомога для України включатиме, окрім SAMP-T, зенітно-ракетні комплекси Skyguard та Spike.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-