Загарбники намагаються повернутися на позиції, які займали до підриву Каховської ГЕС – Гуменюк

Загарбники намагаються повернутися на позиції, які займали до підриву Каховської ГЕС – Гуменюк

Укрінформ
Російські війська намагаються повернутися в Херсонській області на ті позиції, які займали до підриву Каховської ГЕС.

Про це речниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Так, вони намагаються наблизитися на ті позиції, які були затоплені. Але все ж таки там робота ускладнена тим, що підірваний шар мінно-вибухових загороджень, які вони налаштували безпосередньо... Він суттєво змінив географію мінних полів. І тепер вони (росіяни - ред.) не дуже впевнені в тому, що просування на цих позиціях буде безпечним. Тому зараз у них також працюють вибухотехніки й обстежують ці позиції, чи можна на них повертатися. Але інтенсивність обстрілів збільшилася, і це говорить про те, що на ці позиції вони повернулися», - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Підрив окупантами «Кримського титану» зачепить три сусідні країни – Гуменюк

За її словами, якщо ж говорити про наземну артилерію, то ворог продовжує атакувати правобережну Херсонщину, де ще усувають наслідки підриву росіянами дамби Каховської ГЕС та ведеться евакуація цивільних. Продовжуються обстріли на Очаківському напрямку, де росіяни намагаються утримувати вогневий контроль над Дніпровсько-Бузьким лиманом.

Керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» також прокоментувала вибухи в окупованому росіянами Криму: «Так, ми знаємо, що у Криму триває «сезон бавовни». Говорили, що продовжуватимуться відповідні культивації і з нашого боку. Але в той же час треба розуміти, що ворожа пропаганда може використовувати свої наративи проти сил оборони. Тому чекаємо на офіційну інформацію», - зазначила вона.

Читайте також: Ворог збільшив інтенсивність обстрілів на Дніпровському напрямку – Гуменюк

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. Станом на тепер у Херсонській області після підриву росіянами Каховської ГЕС залишаються підтопленими 20 населених пунктів, із них 17 - на тимчасово захопленій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-