ЗСУ за добу не втратили жодної оборонної позиції - Генштаб

ЗСУ за добу не втратили жодної оборонної позиції - Генштаб

Укрінформ
Збройні сили України продовжують як наступальні, так і оборонні дії, жодної позиції ними не втрачено.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов, передає кореспондент Укрінформу.

"Збройні сили України продовжують як наступальні, так і оборонні дії. Там, де обороняємось, жодної позиції не втрачено", - сказав Ковальов.

Він зазначив, що наступальні дії тривають на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Минулої доби на напрямках Новодарівка, Приютне, Макарівка, Рівнопіль, Новоданилівка, Роботине українські військові мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Тим часом ворог, за словами Ковальова, зосереджує основні зусилля на веденні оборони та на недопущенні просування українських військ, застосовує резерви і намагався відновити втрачені позиції.

Читайте також: Українські захисники збили 28 із 30 «Шахедів», запущених росіянами цієї ночі

За словами речника Генштабу, Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ на Бахмутському, Куп'янському та Лиманському напрямках. Особливо важкі бої тривають на останньому, в районі населених пунктів Ямполівка, Торське, Григорівка, Спірне, західніше від Діброви Донецької області. Сили оборони мужньо тримають оборону і завдають противнику суттєвих втрат у живій силі та техніці, сказав Ковальов.

Як повідомлялося, на Сході України тривають запеклі бої, за добу відбулося 45 бойових зіткнень.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-