Україна має право захищатися поза межами своїх кордонів – МЗС Британії

Україна має право захищатися поза межами своїх кордонів – МЗС Британії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив у вівторок, що Україна має законне право захищатися і може використовувати силу за межами своїх кордонів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

«Звичайно, вона (Україна – ред.) має законне право робити це (захищатися – ред.) в межах своїх кордонів, але вона також має право використовувати силу за межами своїх кордонів, щоб підірвати здатність Росії направляти силу на саму Україну», – сказав британський міністр.

У відповідь на запитання щодо ранкової атаки безпілотників на Москву і чи має Україна право атакувати територію РФ, Клеверлі сказав, що не робитиме припущень з приводу характеру атаки.

Водночас він додав, що Україна має «законне право захищатися».

Очільник МЗС Великої Британії підкреслив, що «законні військові цілі» поза межами території України є частиною її самооборони.

«Ми повинні визнати це», – додав міністр.

Читайте також: Рютте: Допомагати Україні захищатися – це не вибір, це потрібно робити

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських ЗМІ, Москву та Підмосков’я атакували близько 25 безпілотників, більшу частину з них збили ППО в Підмосков'ї, частина дронів зачепилися за дерева і дроти, оскільки вони летіли на надмалій висоті. Три безпілотники врізалися в житлові будинки, але в одного з них не здетонувала вибухівка.

Слідчий комітет Росії заявив, що його слідчі розслідують на місці «факти падіння безпілотних літальних апаратів на будинки в Москві».

У Повітряних силах ЗСУ відмовилися коментувати атаку дронів у Москві. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини», відповідаючи на запитання, чи вгамують росіян дрони на території РФ, сказав: «Те, що в небі в Росії, ми не коментуємо. Може, когось вгамують, може, когось роздратують. Але що вони ще нам можуть зробити? Вже начебто все перепробували, і відповідно агонія кремлівського режиму вже не знає, як дати собі раду».

Читайте також: Україна має перемогти у війні швидко: Клеверлі закликав збільшити допомогу

Після початку Росією повномасштабної війни проти України на російських територіях, як прикордонних, так і більш далеких, відбуваються вибухи, пожежі, атаки БПЛА.

Фото: James Manning/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-