Путін узаконив «вибори» та депортацію на окупованій території України

Путін узаконив «вибори» та депортацію на окупованій території України

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін підписав зміни до закону «Про воєнний стан». Вони дозволяють проводити вибори на тимчасово окупованих територіях України та депортувати звідти людей. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційний портал правової інформації РФ.

Тепер узаконена можливість «примусового та контрольованого переміщення громадян з території, де введено воєнний стан, на території, на яких воєнний стан не введений». Також дозволено проводити референдуми й вибори до так званих «органів державної влади» та «органів місцевого самоврядування» на окупованих територіях, якщо так вирішить Центральний виборчий комітет РФ. Це можна буде зробити як і на всій окупованій території, так і на якійсь її частині.

Читайте також: Депортацію українських дітей Росія почала з 2015 року в окупованому Криму - Лубінець

У квітні Путін підписав указ, який передбачав можливість «депортації» українців з тимчасово окупованих територій України на інших основах. Згідно з тим указом, українці, які живуть на окупованих територіях і вирішили зберегти громадянство України, мають право бути там до 1 липня 2024 року. Після цього їх можуть депортувати.

Указ президента РФ про запровадження воєнного стану на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей був підписаний 19 жовтня та введений у дію з опівночі 20 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-