Нуланд про майбутній саміт НАТО: Україна повинна мати потужні збройні сили для стримування Росії

Нуланд про майбутній саміт НАТО: Україна повинна мати потужні збройні сили для стримування Росії

Укрінформ
На саміті НАТО у Вільнюсі йтиметься про те, що Україна повинна мати потужні збройні сили для стримування, які будуть сумісні із силами НАТО.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, виступаючи в четвер на Київському безпековому форумі.

Нулад, відповідаючи на запитання ведучої, чого чекати від саміту, сказала: «У Вільнюсі Україна може очікувати більш чіткого викладу того, про що вже почали говорити. Ми займаємо позицію підтримки дедалі сильнішої, демократичної України в довгостроковій перспективі, і колективно й на національному рівні розглядаємо, як можемо забезпечити, щоб у вас були найсильніші збройні сили для стримування і щоб вони ставали дедалі більш сумісні з НАТО».

Вона підкреслила, що країни Заходу активно працюють з Україною для забезпечення всього необхідного для нинішнього контрнаступу.

Читайте також: «Бухарестська дев’ятка»: НАТО має здійснити реальні кроки на шляху членства України в Альянсі

Водночас, за словами Нуланд, Україна та її партнери мають «дати зрозуміти Путіну, що йдеться не просто про нинішній день, а про довгострокову перспективу» і «що він не зможе більше грати в ігри на полі бою, що настав час йому йти геть (з України), а якщо він не піде, то його війська перебуватимуть під загрозою». 

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Президент США Джо Байден наголосив, що справедливий мир в Україні означає повагу до її суверенітету й територіальної цілісності, а до того партнери обіцяють надавати Україні необхідну підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-