Помічниця Генсека НАТО: Допомогти Україні виграти війну – це наша колективна місія

Помічниця Генсека НАТО: Допомогти Україні виграти війну – це наша колективна місія

Укрінформ
Помічниця Генсека НАТО Байба Браже вважає, що Альянс має допомогти Україні виграти війну, і у майбутньому країна може стати його членом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це вона сказала, виступаючи у четвер на Київському безпековому форумі.

«Для всіх нас зрозуміло, що потрібно допомогти Україні виграти війну, щоб була незалежна, демократична Україна, яка у майбутньому зможе вступити в НАТО. Це наша колективна місія», – заявила вона.

Браже нагадала, що «з 2008 року існує дуже чітке зобов'язання», озвучене на Бухарестському саміті НАТО про те, що Україна стане членом Альянсу, «і саме тому союзники докладають усіх зусиль, щоб гарантувати перемогу України в цій війні».

Вона зазначила, що у своїй стратегічній концепції, ухваленій торік, НАТО визначає Росію як загрозу безпеці союзників та євроатлантичній безпеці загалом.

«Війна з Росією дійсно повністю змінила ландшафт безпеки в Європі… І стратегічна концепція НАТО також говорить про центральну роль, яку незалежна демократична Україна відіграє в євроатлантичній безпеці», – сказала Браже.

Читайте також: Єрмак і Расмуссен обговорили питання безпекових гарантій для України

За словами Браже, у країнах НАТО регулярно проводяться опитування, які показують, що «підтримка України дуже висока».

Як повідомляв Укрінформ, заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, виступаючи у четвер на Київському безпековому форумі, заявила, що на саміті НАТО у Вільнюсі йтиметься про те, що Україна повинна мати потужні збройні сили для стримування, які будуть сумісні із силами НАТО.

Фото: LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-