В ООН вказали росії, що вона отримує зброю з інших держав для війни проти України

В ООН вказали росії, що вона отримує зброю з інших держав для війни проти України

Укрінформ
Заступник високого керівника ООН з питань роззброєння Адедеджі Ебо вказав Росії, яка скликала Радбез для обговорення постачань зброї Україні, що збройні сили РФ самі отримують озброєння з-за кордону.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив на засіданні Ради Безпеки, доповідаючи від секретаріату ООН.

Він зазначив, що інформація від урядів про постачання систем озброєння і боєприпасів Україні доступна у відкритих джерелах. Ці поставки включають важке звичайне озброєння, зокрема танки, БТР, літаки, вертольоти, великокаліберні артилерійські системи, ракетні комплекси, безпілотники, боєприпаси з дистанційним управлінням, стрілецьку зброю, легкі озброєння, зазначив він.

Проте, за його словами, Росія сама отримує зброю з-за кордону.

Читайте також: В ООН сподіваються, що всі права кримських татар дотримуватимуться

«Водночас надходять повідомлення про те, що держави передають або планують передати зброю, наприклад, безпілотники та боєприпаси російським збройним силам для використання в Україні. Більш того, ЗМІ повідомляють про передачу основних видів звичайного озброєння, включаючи артилерійські ракетні системи, недержавним угрупованням, які беруть участь у війні в Україні», – сказав Ебо.

Він нагадав, що Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало від початку повномасштабного вторгнення 23 821 жертву серед цивільного населення в Україні – 8 836 убитих і 14 985 поранених, «при цьому фактичні цифри, ймовірно, значно вищі».

Читайте також: Генсек ООН: Продовження «зернової угоди» є гарною новиною для світу

Також представник ООН розповів про руйнування об'єктів інфраструктури, житлових будинків, шкіл, доріг та мостів, атаки на електростанції.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Росія вкотре скликала засідання Ради Безпеки ООН для обговорення постачання зброї в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-