В ООН сподіваються, що всі права кримських татар дотримуватимуться

В ООН сподіваються, що всі права кримських татар дотримуватимуться

Укрінформ
Заступник речника Генсека ООН Фархан Гак сподівається, що права кримських татар у тимчасово окупованому Криму дотримуватимуться.

Про це він сказав у четвер, відповідаючи на запитання Укрінформу.

Запитання було сформульовано таким чином: «18 травня – День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Росія, як ви знаєте, продовжує переслідувати кримських татар в окупованому Криму, кидає їх до в'язниці, використовує тортури, вбиває. Чи є у вас якісь обнадійливі слова для цього народу в цей день? Зрештою, вони повинні лунати не лише від української армії, а й від ООН».

«Єдине, що я справді хотів би сказати, – це те, що, звичайно, ми підтримуємо всі спільноти в Україні й сподіваємося, що права всіх людей, включаючи різні групи в країні, дотримуватимуться», – сказав заступник речника.

Читайте також: Після визволення Крим має пройти «дружню мілітаризацію» – Ташева

Журналісти також запитали його щодо «так званих мирних переговорів», до яких закликають численні посередники, – чи мають вони передбачати повернення Криму до складу України.

Гак відповів ствердно.

«Ми говорили й неодноразово повторювали, що вони мають відповідати Статутові ООН і резолюціям Генеральної Асамблеї, і продовжуємо дотримуватися цієї позиції».

Читайте також: При відновленні Криму враховуватимуть позицію кримських татар — Верещук

Як повідомлялося, резолюції Генеральної Асамблеї містять положення про необхідність виведення російських військ з усіх територій в межах міжнародно визнаних кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-