Війна завершиться, коли путін зрозуміє, що не зможе перемогти українців - прем’єрка Естонії

Війна завершиться, коли путін зрозуміє, що не зможе перемогти українців - прем’єрка Естонії

Укрінформ
Війна росії проти України завершиться тоді, коли володимир путін зрозуміє, що зробив помилку і не зможе перемогти українців. Тим часом Захід має надалі активно підтримувати Україну та в жодному випадку не йти на поступки росії.

Про це під час свого виступу в межах Копенгагенського саміту демократії заявила у понеділок прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Чим швидше путін зрозуміє, що він зробив помилку, не зможе досягнути своїх цілей і перемогти героїчних українців, тим швидше завершиться війна”, - підкреслила Каллас.

За її словами, Захід повинен вірити в Україну, оскільки це - важлива передумова для будь-якої допомоги і підтримки, необхідної для перемоги.

Вона підкреслила, що росія десятиліттями здійснювала політичну та економічну корупцію проти Заходу, ставлячи Європу в залежність від москви. Тому це потрібно усвідомлювати і не повторювати таких помилок у майбутньому.

Читайте також: Расмуссен: Ми маємо зробити так, щоб Україна виграла війну

На переконання Каллас, рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі щодо визнання путіна і російського дитячого омбудсмена марії львової-бєлової злочинцями є “твердим сигналом, що усі злочини проти України йдуть від політичного керівництва”.

Утім, вона зауважила, що ця війна не лише путіна, і прості росіяни також несуть за неї відповідальність. Вона зауважила, що російське суспільство розглядає територіальну експансію "як одну з чеснот країни і допускає втрату людських життів при реалізації цієї цілі".

Прем’єр Естонії підкреслила, що міжнародний підхід до росії має залишатися “незмінним і довготривалим”.

“Ми не можемо вірити в добру волю агресора і кримінальних злочинців, не можна дивитися на росію крізь призму демократії. Не можна приймати бажане за дійсне, росія має залишатися країною-парієм, яка має бути ізольованою. Не можна допускати політики замирення (агресора – ред.), переходити до відносин з росією, як було раніше, і скасовувати санкції”, - підкреслила естонський політик.

Читайте також: Україна має отримати конкретний план вступу до НАТО - глава МЗС Естонії

Каллас наголосила, що спільний тиск на росію має збільшуватися, а не зменшуватися. За її словами, усі хочуть зупинити російську агресію, але слід розуміти, що її тимчасове призупинення лише відкладе у часі наступну агресію. Тому ключовим завданням для європейських лідерів вона назвала пояснення суспільствам своїх країн, за що воює Україна, чому треба збільшувати тиск на росію і продовжувати тривалу військову підтримку України.

“Ми несемо відповідальність за роз’яснення суспільствам, що українці борються за своє існування, але вони також борються за свободу і гідність в Європі; як російська агресія негативно впливає на наші суспільства, і що ми платимо за це в євро, а українці – кров’ю”, - підсумувала Каллас.

Як повідомлялося, Копенгагенський саміт демократії триватиме 15-16 травня. Головною метою саміту є обговорення стану демократії та сприяння більш тісним економічним, політичним і культурним зв'язкам між світовими демократіями.

Фото: Government Office

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-